Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πέθανε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ - 249 θύματα του ιού στη χώρα

Ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η γυναίκα που κατέληξε από κορωνοϊό νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου»

Μία 83χρονη γυναίκα, η οποία και ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε από κορωνοϊό τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου, οπότε τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας έφτασαν τα 249

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η γυναίκα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η ηλικιωμένη είναι το 9ο θύμα από το εν λόγω γηροκομείο, στο οποίο είχε διαπιστωθεί πριν από αρκετές ημέρες εστία του ιού, ο οποίος και προσέβαλε δεκάδες τροφίμους. Η διασπορά στο «Εστία Παπαγεωργίου» διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου, όταν θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

Προκαταρκτική εξέταση για το γηροκομείο στον Εύοσμο παρήγγειλε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο (“Εστία Παπαγεωργίου”) της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος. Σημειώνεται ότι αρχικά θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα  «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

9.280 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Την Τετάρτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο» με 103 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά σε ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.