Ελλαδα

Λινού για σχολεία: Δεν αρκεί η μάσκα

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ζήτησε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τόνισε πως μόνο η μάσκα δεν είναι αρκετή για να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού τοποθετήθηκε για τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη σχολική χρονιά. 

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού σημείωσε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις μεγάλες τάξεις.

«Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να επιτύχουμε και την κοινωνική απόσταση, και αυτό θα γίνει μόνο αν μειωθεί ο αριθμός των μαθητών».  

Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός, δεν υπάρχει άλλη λύση, το έχω πει και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόσθεσε.  

Η κυρία Λινού επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών αλλά και ο αριθμός των αιθουσών για την ανάσχεση της πανδημίας.  

Ζαχαράκη: Σημαντικό να αρχίσει πάλι η μαθησιακή διαδικασία

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα».

Έτσι, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς. «Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν». Θύμισε δε ότι και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία διέκοψαν ακόμη και την λειτουργία τους, το υπουργείο ακολούθησε βήμα-βήμα όλες τις υποδείξεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με ασφάλεια επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ