Ελλαδα

Κρούσματα κορωνοϊού: Μειώνεται και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σχολιάζει τα νέα δεδομένα για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Όλο και νεότεροι σε ηλικία οι νέοι φορείς Covid-19» αναφέρει ο Μανώλης Δερμιτζάκης - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους ασυμπτωματικούς.

Ολοένα και μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας όσων προσβάλλονται από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ότι επιβεβαιώθηκαν 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρo που τα κρούσματα κορωνοϊού σε μια ημέρα είναι κάτω από 200, ωστόσο όπως προειδοποίησε και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς «η πανδημία σιγοβράζει».

Ο καθηγητής Γενετικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ αναφορικά με τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού. «Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι έχουμε σταθεροποίηση. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη είναι αν έχουμε τάσεις μείωσης» ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης για το γεγονός ότι για δεύτερο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού είναι κάτω από 200.

«Σίγουρα έχουν αποδώσει κάποια μέτρα, πιθανότατα η μάσκα και τα στοχευμένα μέτρα που ανέφερε και ο κ. Μαγιορκίνης» σχολίασε, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω είναι πολύ συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, υπάρχει όμως».

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Μειώνεται και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν

Αναφορικά με τον μέσο όρο ηλικίας των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό που ολοένα και μειώνεται, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε: «Δεν μου κάνει εντύπωση, διότι ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους…». Και εξέφρασε την άποψη ότι οι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας, μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι.

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν. Άκουσα τον κ. Μαγιορκίνη ότι είναι λιγότεροι από το Μάρτιο. Εγώ θα διαφωνήσω. Εγώ εκτιμώ πως είναι πολύ περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί» ξεκαθάρισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Και πρόσθεσε: «Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί, δεν το ξέρουν γιατί έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Αυτούς που ταυτοποιήσαμε είναι πολύ μικρότερης ηλικίας από τους παλαιούς. Γι' αυτό και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και οι διασωληνωμένοι δεν αποτελούν ακριβή παράγοντα για την εκτίμηση των κρουσμάτων».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.