Ελλαδα

Γώγος: Πιθανή η λήψη νέων μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές

«Προέχει να καταλάβουν όλοι ότι η τήρηση των νέων μέτρων είναι αναγκαία για να «σπάσει» η διασπορά του ιού»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολύ πιθανή βρίσκει την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές που έχουν επιβαρυνθεί με ιικό φορτίο ανέλυσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος διευκρίνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και μεταξύ άλλων μπορεί να επιβληθεί περαιτέρω μείωση του αριθμού των προσκεκλημένων σε γάμους και γλέντια. 

Όσον αφορά στους ελέγχους που γίνονται στα νησιά για την τήρηση των ήδη επιβληθέντων μέτρων, σημείωσε πως είναι στοχευμένοι.

«Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο αριθμός των θετικών εισαγομένων κρουσμάτων είναι χαμηλός. Σε κάθε περίπτωση οι συμπτωματικοί υποβάλλονται σε τεστ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρύπτονται κρούσματα».

Ανάγκη τήρησης των μέτρων

Επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, καθώς, όπως τόνισε, η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα είναι ανησυχητική. Τα αυξημένα κρούσματα, είπε, είναι αποτέλεσμα της μη συμμόρφωση σε αυτά.

«Δεν έγινε καλή συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Η αύξηση των μέτρων έχει να κάνει με τη μη τήρηση των προηγούμενων. Προέχει να καταλάβουν όλοι ότι η τήρηση των νέων μέτρων είναι αναγκαία για να «σπάσει» η διασπορά του ιού. Είμαστε σε δύσκολο σημείο, η κατάσταση βρίσκεται στο "κόκκινο"».

Μάσκα όσοι γυρίζουν από διακοπές

Παράλληλα, ο καθηγητής έκανε σύσταση σε όσους γυρίζουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές να μην έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και να κάνουν χρήση μάσκας. 

«Πρέπει να απομακρυνθούν από άτομα του περιβάλλοντός τους που είναι ευάλωτες ομάδες και να κάνουν καθολική χρήση μάσκας. Αν η μάσκα υιοθετηθεί σε καθολική κλίμακα στη χώρα, νομίζω ότι είναι η μόνη λύση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ