Ελλαδα

Ελληνίδα στη Βηρυτό συγκλονίζει: Έχασα το μάτι μου

Το σπίτι της ισοπεδώθηκε μετά την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη στη Βηρυτό: Η Άννα Αρμάου, η Ελληνίδα που ζει μόνιμα στον Λίβανο και έχασε το μάτι της
Έκρηξη στη Βηρυτό: Η Άννα Αρμάου, η Ελληνίδα που ζει μόνιμα στον Λίβανο και έχασε το μάτι της © YouTube/EPA

Συγκλονίζει Ελληνίδα στη Βηρυτό που τραυματίστηκε σοβαρά μετά την έκρηξη στο λιμάνι - «Έχασα το μάτι μου, το σπίτι ισοπεδώθηκε».

Τα όσα δραματικά βίωσε, μοιράστηκε Ελληνίδα στη Βηρυτό που έχασε το μάτι της μετά την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της πόλης.

Από την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυτό έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι και περισσότεροι από 5.000 έχουν τραυματιστεί. Εκτιμάται ότι οι άστεγοι είναι 100.000 - 150.000.

Η Ελληνίδα στη Βηρυτό που έχασε το μάτι της μετά την ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει με τη μαρτυρία της. «Κατέβηκα με τα αίματα τις σκάλες» ανέφερε η Άννα Αρμάου, που ζει μόνιμα στη Βηρυτό. Και συνεχίζει, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ: «Ήμουν σπίτι, ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τίποτα, όλα καταστράφηκαν. Με πήγαν σε τρία νοσοκομεία και δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν».

«Τα αίματα έτρεχαν από το πρόσωπο και τα μάτια μου, ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στον δρόμο» θυμάται η Άννα Αρμάου, η Ελληνίδα που τραυματίστηκε σοβαρά μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Η Άννα Αρμάου υποβλήθηκε, ώρες μετά, σε εγχείρηση στο μάτι της το οποίο -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών- έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80%. Την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν κοντά σε τζάμια. Ωστόσο, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που σπασμένα τζάμια έπεσαν πάνω της, προκαλώντας πολλά μικρά κοψίματα  σε όλο της το σώμα, ενώ χρειάστηκε να κάνει και μια μεγάλη εγχείριση κάτω από τη μασχάλη της.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές στον Λίβανο ανακοίνωσαν την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, λίγες ώρες μετά την ανείπωτη τραγωδία, ότι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί 6 ολόκληρα χρόνια στο λιμάνι χωρίς να τηρείται οποιοδήποτε μέτρο ασφαλείας. Είχαν κατασχεθεί από πλοίο Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος αναζητείται πλέον στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της η Ελληνίδα που τραυματίστηκε σοβαρά στη Βηρυτό εξηγεί ότι το σπίτι της είναι πολύ κοντά στο λιμάνι και καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Αγαπούσα τον Λίβανο αλλά τώρα πια θέλω βοήθεια από τη δική μου πατρίδα» παραδέχεται η Άννα Αρμάου, υπογραμμίζοντας πως η φρίκη που βίωσε την κάνει να νιώθει ότι δεν θέλει να βλέπει πια την πόλη που μέχρι πρότινος ζούσε. «Θέλω να πάω στην πατρίδα μου» καταλήγει η Άννα Αρμάου, η Ελληνίδα στον Λίβανο που τραυματίστηκε από την ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό.

Ειδήσεις | Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας τραυματία: Έχασα το μάτι μου από την έκρηξη | 05/08/2020

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.