Ελλαδα

Κικίλιας: Πώς να βάλεις και να βγάλεις σωστά τη μάσκα σου

Το βίντεο που ανέβασε ο υπουργός Υγείας στα social media

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι λελογισμένη, όπου υπάρχει ανάγκη και μέσω βίντεο δείχνει τον σωστό τρόπο να τη χρησιμοποιούμε

Όλο και περισσότεροι από εμάς, επιλέγουμε καθημερινά να φοράμε μάσκες για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό ή να προστατεύσουμε τους γύρω μας.

Τη βάζουμε και τη βγάζουμε όμως σωστά, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής; Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media ένα βίντεο που δείχνει τι πρέπει να κάνουμε.

Επισημαίνει, όμως, ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι λελογισμένη, όπου υπάρχει ανάγκη.

«Φοράμε μάσκα. Φροντίζουμε να βάζουμε και να βγάζουμε σωστά τη μάσκα μας» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος παρέθεσε και το σχετικό βίντεο.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε:

ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
Καταστήματα τροφίμων
Καταστήματα λιανικής
Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Το μέτρο αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες, και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της μάσκας αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σούπερ μάρκετ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ