Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Αιδηψό: Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ των Σέρβων

Είχαν μπει σε οικειοθελή καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρνητικά βγήκαν τα 80 από τα 87 τεστ για κορωνοϊό που έγιναν στους Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό - Πώς αντέδρασαν μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα.

Νεότερα στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Αιδηψό, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε δεκάδες Σέρβους τουρίστες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, τα 80 από τα 87 τέστ για κορωνοϊό βγήκαν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει σε οικειοθελή καραντίνα, όταν μαθεύτηκε πως ένα ζευγάρι είχε κορωνοϊό. Οι δύο φορείς του κορωνοϊού πήγαν με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και ήθελαν να κάνουν τεστ. Άμεσα, σήμανε συναγερμός.

Ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ να σπεύδουν επί τόπου και να ξεκινούν τους ελέγχους. Εκτός από τους Σέρβους τουρίστες, τεστ για κορωνοϊό έκαναν και οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου διαμένουν οι επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

Η είδηση ότι βγήκαν αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ για κορωνοϊό των Σέρβων στην Αιδηψό έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ