Ελλαδα

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη - Nέα μέτρα

Με εντολή Χαρδαλιά - Βρέθηκαν αρκετά κρούσματα Covid-19

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ξάνθη τέσσερις δήμοι μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού - Ποια είναι τα νέα μέτρα - Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την απόφαση να μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 επιβεβαιώθηκαν 8 νέα κρούσματα στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η απόφαση ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στον:

  • Δήμο Ξάνθης,
  • Δήμο Μύκης,
  • Δήμο Τοπείρου και
  • Δήμο Αβδήρων.

Οι τέσσερις δήμοι που μπαίνουν σε καραντίνα στην Ξάνθη εντάσσονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε καραντίνα τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη λόγω κορωνοϊού - Όλα τα μέτρα

Σε αυτούς τους τέσσερις δήμους ισχύουν πλέον τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  1. Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
  2. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα.
  3. Απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 7 ημέρες, από την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2020, στις 06.00 έως και τις 06.00 την Παρασκευή 10 Ιουλίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Κορωνοϊός στην Ξάνθη: Τέσσερις δήμοι σε καραντίνα - Τι ισχύει για τις κοινότητες Εχίνου και Μύκης

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης ισχύουν επιπρόσθετα τα ακόλουθα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
  • Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 06.00 καθημερινά.
  • Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α' βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Η απόφαση να μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη ελήφθη, την ώρα που τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φθάσει τα 3.432.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ