Ελλαδα

Σύψας: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό

«Ο κόσμος ακούει τα fake news και νομίζει πως μπορεί να βγει έξω»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Ως το τέλος του 2020 θα κρατήσει η κρίση του κορωνοϊού © EPA/MOHAMED HOSSAM

Για τα λάθη εφησυχασμού που κάνουμε την ώρα που ο κίνδυνος τους κορωνοϊού είναι ακόμα ορατός μίλησε ο Νίκος Σύψας.

Να μην υπάρξει εφησυχασμός σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ο κίνδυνος είναι ακόμα ορατός σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας σημείωσε πως «οι Έλληνες ακούνε fake news και νομίζουν πως μπορούν να βγουν έξω. Ο κόσμος αναρωτιέται αν άξιζε τον κόπο και αυτό είναι ανησυχητικό γιατί δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό. Ο μέγιστος κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η κακή συμπεριφορά των πολιτών πχ με τα πάρτι, συνωστισμούς, μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση του ίου και να έχουμε την ταχεία ανάκαμψή του» και πρόσθεσε:

«Ο ιός μεταδίδεται και χωρίς να έχεις συμπτώματα και γι αυτό διασπείρεται ταχύτατα. Όταν έχουμε πολλά σημεία επανεμφάνισης κρουσμάτων γεωγραφικά και κάθε μέρα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Δηλαδή μια αυξητική τάση στην καμπύλη. Αυτό θα είναι ένα πολύ άσχημο καμπανάκι».

Όσον αφορά τα κρούσματα στη Γερμανία, ο κ. Σύψας τόνισε πως «μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αύριο και αν γίνει αυτό θα οδηγηθούμε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση που δεν θέλω καν να φαντάζομαι. Ο ιός είναι γύρω μας, είναι στην κοινωνία, το βλέπουμε με τις εξάρσεις τις τοπικές πχ Θράκη, Θεσπρωτία, έχουμε τα εισαγόμενα κρούσματα που όλο και αυξάνονται».

Τέλος, σχετικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι «ο στόχος είναι να μην έχουμε το δεύτερο κύμα το καλοκαίρι γιατί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα άσχημα. Αν το βγάλουμε χωρίς ατυχήματα τότε το περιμένουμε το φθινόπωρο και αργά το φθινόπωρο δηλαδή Νοέμβριο, αρχές Δεκεμβρίου. Έχουμε πολύ δρόμο για το εμβόλιο. Εάν όλα πάνε καλά θα το έχουμε σε 1 χρόνο με 18 μήνες. Του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι παρόμοιο με το φετινό». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.