Ελλαδα

Βατόπουλος: Πιθανή κορύφωση κρουσμάτων κορωνοϊού στις 15 Ιουλίου

«Θα έρθουν κρούσματα, καλό θα είναι να είναι διαχειρίσιμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Υπολογιστής ειδοποίησε πρώτος για την ύπαρξη του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον προβληματισμό του για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Το ενδεχόμενο ύπαρξης νέου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέσα του Ιουλίου επεσήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Υπενθυμίζω ότι στην περιοχή εκεί υπήρχαν κρούσματα από την αρχή σχεδόν της πανδημίας από τον Μάρτιο, αν θυμάμαι, τα οποία ποτέ δεν έγινε δυνατόν να εξαλειφθούν πλήρως. Είναι δηλαδή μια συνεχής εστία εκεί πέρα.

»Η οποία προφανώς, φούντωσε αυτές τις μέρες από λόγους, οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί απολύτως ακόμα, γιατί επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει. Υποθέτω και όλοι υποθέτουμε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των κατοίκων, τις κοινωνικές επαφές που είχαν οι κάτοικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά στην πιθανότητα η έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή να οφείλεται στους κατοίκους της περιοχής που εργάζονται στη Γερμανία και πρόσφατα επέστρεψαν μεταφέροντας, χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε ότι «ενδεχόμενως να είναι αυτό ένα πιθανό σενάριο. Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι το πόσο εύκολα μπορεί να εγκατασταθεί ο ιός σε μια περιοχή, πόσο εύκολα μπορεί να προκαλέσει θύματα και πόσο δύσκολα μπορεί να εκριζωθεί».

Για τις αφίξεις των τουριστών στη χώρα, ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια και σημείωσε ότι «αν είναι να έρθει δεύτερο κύμα όπου να ναι θα αρχίσει να φαίνεται, γιατί ήδη έχουν χαλαρώσει τα μέτρα στην Ελλάδα. Επόμενες ευκαιρίες για κρούσματα θα είναι στις 15 Ιουλίου. Θα έρθουν κρούσματα, καλό θα είναι να είναι διαχειρίσιμα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.