Ελλαδα

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Η Πανεπιστημίου από ψηλά σε 5 εικόνες

Καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου
Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου/© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Δείτε τις εναέριες εικόνες από τη νέα Πανεπιστημίου - Με ποδηλατόδρομο και λιγότερες λωρίδες κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα.

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» άλλαξε την Πανεπιστημίου, με τις πρώτες παρεμβάσεις να γίνονται την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.

Μια ημέρα μετά οι οδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας.

Οι λωρίδες κυκλοφορίας περιορίστηκαν, όπως και ο διαθέσιμος χώρος για τα αυτοκίνητα. Προκλήθηκε μποτιλιάρισμα, ενώ υπήρξαν και παράπονα από οδηγούς ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις πιλοτικές αλλαγές που έχουν γίνει. Σε μήνυμά του προς τους πολίτες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε υπομονή, καθώς «εδώ και περίπου 35 χρόνια το συζητάμε, ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Και πρόσθεσε με νόημα πως «κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς τη Δ. Αρεοπαγίτου, την Απ. Παύλου ή την Ερμού;». Τρεις από τους ομορφότερους δρόμους πλέον της πόλης, που απολαμβάνεις να περπατάς, να κάνεις ποδήλατο, να τρέχεις.

Οι πρώτοι ποδηλάτες, πάντως, δεν έχασαν ευκαιρία να κάνουν κάτι που πριν από ένα 24ωρο φάνταζε αδιανόητο: Να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια και ηρεμία στην Πανεπιστημίου, δίχως να ανησυχούν για τα αυτοκίνητα. Παράλληλα, πολλοί ήταν και εκείνοι που περπάτησαν τον κεντρικό αυτό δρόμο της Αθήνας σε σημεία που κανονικά θα καταλάμβαναν οχήματα.

Δείτε τις εναέριες εικόνες από τη νέα Πανεπιστημίου μετά τις παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

 

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Οδός Πανεπιστημίου

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.