- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μια ιστορική για τις ατομικές ελευθερίες και σαφή απόφαση έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως μετέδωσε την Πέμπτη 10 Απριλίου η Deutsche Welle. Οι δικαστές στο Λουξεμβούργο ανέτρεψαν ευρωπαϊκή οδηγία από το 2006, με την οποία τα κράτη μέλη ήταν υποχρεωμένα να αποθηκεύουν για τουλάχιστον 6 μήνες δεδομένα, όπως, ποιος μίλησε με ποιόν, για πόσο χρονικό διάστημα ή πόσα ηλεκτρονικά μηνύματα αντάλλαξαν. Όπως αναφέρεται αυτολεξεί στο αιτιολογικό της απόφασής τους, οι ευρωπαίοι δικαστές έκριναν ότι ο «ευρωπαίος νομοθέτης ξεπέρασε τα όρια κατά την έκδοση της οδηγίας».
Το συγκεκριμένο θέμα στη Γερμανία δημιουργεί επί χρόνια εντάσεις στο δημόσιο διάλογο, με τους προασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων να κάνουν λόγο για μια επαπειλούμενη ολοκληρωτική παρακολούθηση των πολιτών, ενώ αντίθετα οι πολέμιοι υποστηρίζουν ότι η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο ίντερνετ απαιτεί μεγαλύτερες παρεμβάσεις.
Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και στη Γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ακόμα ψηφίσει σχετικό νόμο.
Ωστόσο, οι Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία θεωρούν πως η απόφαση αυτή δικαιώνει την πολιτική τους, και όπως τονίζει η Ούλα Γέλπκε του Αριστερού Κόμματος, μιλώντας στη DW, «Στην πραγματικότητα όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να σβήσουν τα δεδομένα που έχουν αποθηκεύσει προσωρινά».