Ελλαδα

Τι κατέθεσε η 19χρονη για τον βιασμό της στη Ρόδο

Στο εδώλιο ο 21χρονος Αλβανός από την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος Ρομά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω η δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ
Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω η δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ/© YouTube

Ένταση στη δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕΑ στη Ρόδο - Κατηγορούμενος ο 21χρονος Αλβανός από την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω κατά την έναρξη της δίκης για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας ΑμΕΑ στη Ρόδο.

Κατηγορούμενος είναι ο 21χρονος Αλβανός από την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος Ρομά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βιασμός της 19χρονης κοπέλας ΑμΕΑ στη Ρόδο έγινε τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Στην κατάθεσή της η 19χρονη υποστήριξε: «Εγώ είμαι δυνατό κορίτσι, δεν κλαίω εύκολα. Πατάω στα πόδια μου γιατί είμαι δυνατή, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και δεν κλαίω. Οι μνήμες μου έρχονται σιγά σιγά. Με χαστούκισε ο 21χρονος 5-6 φορές δυνατά. Ήταν πολύ γυμνασμένος. Μετά με έπιασε από την κοτσίδα ο 21χρονος και ο 23χρονος μου έπιασε τα χέρια όπως όταν βάζουν χειροπέδες».

Και πρόσθεσε: «Ήμουν σε σοκ. Για αυτό δεν τα είπα νωρίτερα στην Αστυνομία. Είχαν μουδιάσει τα χέρια μου. Ζαλίστηκα, μετά έκανα εμετό. Τρόμαξα πάρα πολύ. Δεν υπήρχε κάποιος για να φωνάξω βοήθεια».

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η κοπέλα απαντούσε για περισσότερες από 4 ώρες σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με τα όσα είπε, από τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και μετά «την είχα συνέχεια στο μυαλό μου».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

Άρχισε η δίκη της ΑΜΕΑ με κατηγορούμενο της υπόθεσης Τοπαλούδη

Βιασμός 19χρονης ΑμΕΑ στη Ρόδο - Το χρονικό της υπόθεσης

Εκείνη την ημέρα, οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να πήγαν στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η 19χρονη

 Φέρονται να της πρότειναν να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική. Η κοπέλα που πάσχει από ψυχική - πνευματική διαταραχή και έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο.

Ο Αλβανός φέρεται να κλείδωσε τις πόρτες και να μετέφερε με το αυτοκίνητο την κοπέλα σε υπαίθριο χώρο κοντά σε παραλία, με χαμηλό φωτισμό. Βγήκαν όλοι από το αυτοκίνητο σε σημείο της παραλίας με θάμνους και φυτά. Εκεί, ο Αλβανός, παρουσία και του 23χρονου Ρομά, κατηγορείται ότι με τη βία, με χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά και με απειλές, την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι φέρονται να ξαναέβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητο την κοπέλα και να την μετέφεραν σε περιοχή του Ενυδρείου, κοντά σε χώρο που λειτουργούν ιδιωτικές τουαλέτες. Εκεί, ο 23χρονος Ρομά κατηγορείται ότι τη βίασε.

Κατά το στάδιο της απολογίας τους ενώπιον της Ανακρίτριας οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες παρουσιάζοντας διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Ο 23χρονος υποστηρίζει ότι είχε ερωτική επαφή με την κοπέλα αλλά υπήρξε συναίνεση.

Από τη μεριά του ο 19χρονος Αλβανός αρνείται τόσο την ερωτική πράξη όσο και τη χρήση βίας.

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω η δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑΜΕΑ

Με πληροφορίες από ANT1/dimokratiki/ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ ΔΗΡΑΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.