- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Υποχρεωτικές μετακινήσεις, με κοινωνικά κριτήρια, εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες και ριζική αναδιοργάνωση των δομών που εποπτεύουν τις δασικές περιοχές ανά την επικράτεια χωρίς να περιλαμβάνει απολύσεις προσωπικού, προβλέπει το πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, οι 2.937 εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες, εκ των οποίων 1.813 δασοφύλακες, 442 δασοπόνοι και 682 δασολόγοι, θα τεθούν σε διαδικασία υποχρεωτικής μετακίνησης για τη στελέχωση υπηρεσιών σε ολόκληρη την επικράτεια, που έχουν καταγραφεί με ελλείψεις προσωπικού. Θα προταχθούν οι νεότεροι υπάλληλοι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και, στη συνέχεια όσοι διαθέτουν οικογένεια, προκειμένου να μετακινηθούν, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας και στην άγονη γραμμή της νησιωτικής Ελλάδας, όπου παρατηρούνται ανάγκες προσωπικού.
Το πόρισμα, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη της εβδομάδας, έχει καταγράψει τις δυσλειτουργίες των δασικών υπηρεσιών, μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προέβλεπε ο Καλλικράτης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Προτείνει τη συμπύκνωση δομών και την κατάργηση δασονομείων στις πρωτεύουσες των νομών. Αναφέρει αναλυτικά επίσης τις 101 εργασίες που πραγματοποιούν οι δασικές υπηρεσίες, ενώ έχει καταγράψει πόσοι υπάλληλοι ανά ειδικότητα χρειάζονται ανά δασαρχείο, προκειμένου να είναι επαρκές το ανθρώπινο δυναμικό.
Στο πόρισμα δεν γίνεται αναφορά για απομακρύνσεις προσωπικού, αλλά μόνο για μετακινήσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εισηγήσεις στην κυβέρνηση για κατάργηση οργανικών θέσεων και απολύσεις εργαζομένων από τις δασικές υπηρεσίες, προτείνοντας την απασχόληση εποχικού προσωπικού, κυρίως, στον τομέα της φύλαξης των δασών.
Γ.Σ.