Ελλαδα

Συναγερμός στο «Ελπίς» για κορωνοϊό σε ασθενείς και γιατρούς

Στην καρδιολογική και παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Ελπίς» για κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ελπίς» έπειτα από πληροφορίες πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε τρεις γιατροί, μία νοσηλεύτρια. Εικάζεται πως ο ιός μεταδόθηκε και σε άλλους έπειτα από την εισαγωγή ενός θετικού στον ιό ασθενή. Για αυτό και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μία εβδομάδα, όταν στην β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Ελπίς» εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Έπειτα από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε έντονα συμπτώματα και διενεργήθηκε και δεύτερο τεστ που βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο σήμανε αμέσως συναγερμός και μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές. Από την πρώτη στιγμή, διεξάγονται τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια.

Σήμερα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική στον κορωνοϊό. Μια γιατρός είναι θετική στον ιό. Η καρδιολογική κλινική μπαίνει και αυτή σε καραντίνα ενώ θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει.  Ζητούν επίσης να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ