Ελλαδα

Εφημερίδα Βοστώνης: Η Ελλάδα αποτελεί μάθημα αντοχής

«Η αντοχή που είχαν αναπτύξει οι Έλληνες χρησιμοποιήθηκε σωστά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Αθήνα
Άρση μέτρων στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνεχίζονται οι έπαινοι των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για την Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακόμα ένα επαινετικό άρθρο του ξένου Τύπου κυκλοφόρησε αναφορικά με την επιτυχημένη αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού από την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. 

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα της Βοστώνης, Christian Science Monitor, επαινεί την Ελλάδα που από παράδειγμα προς αποφυγήν έγινε μάθημα αντοχής για όλο τον κόσμο καθώς και τους Έλληνες πολίτες που υπάκουσαν απόλυτα στις κυβερνητικές συστάσεις προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα άντλησε πρωτόγνωρα αποθέματα αντοχής για να αντιμετωπίσει επαρκώς τον κορωνοϊό. Τώρα αποτελεί η ίδια ένα μάθημα αντοχής. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης - της οικονομικής της κατάρρευσης πριν από μια δεκαετία - η Ελλάδα ήταν ένα παράδειγμα χώρας προς αποφυγήν. Η οικονομία της είχε τόσο κακή διαχείριση, που χρειάστηκε τρεις διεθνείς διασώσεις. Μόνο πέρυσι, μετά από ακραία λιτότητα και μεταρρύθμιση, άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Το ελληνικό χρηματιστήριο, για παράδειγμα, είχε τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά το άρθρο και στη συνέχεια ανέφερε σχετικά με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού:

«Έτσι, τον Μάρτιο, όταν άρχισε να χτυπά η πανδημία του κορωνοϊού, οι πολίτες της ήταν καλά προετοιμασμένοι να αναλάβουν δράση. Νωρίς, η Ελλάδα έκλεισε μεγάλο μέρος της κοινωνίας της και οι πολίτες υπάκουσαν επιμελώς τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τηρώντας τους κανόνες των γενικών περιοριστικών μέτρων. Η αντοχή που είχαν αναπτύξει οι Έλληνες χρησιμοποιήθηκε σωστά. Γι’ αυτό η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα νούμερα κατά κεφαλήν θανάτων από την covid-19 στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πειθαρχίας και μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στους θεσμούς».

Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, το άρθρο επισημαίνει πως «καθώς η Ελλάδα ανοίγει προσεκτικά την οικονομία της, θα πρέπει να στηριχτεί στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας και στην ικανότητά της να προσαρμόζεται και να μαθαίνει. Η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ξένο τουρισμό. Λόγω της επιτυχίας τους εναντίον του κορωνοϊού, οι Έλληνες επιδεικνύουν τώρα ενότητα και αυτοπεποίθηση που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης βλέπει την Ελλάδα, όχι ως μαύρο πρόβατο αλλά ως φωτεινό παράδειγμα.

»Η αντοχή είναι κάτι περισσότερο από το να επιστρέφεις στην κανονικότητα μετά από μια καταστροφή. Είναι η ικανότητα υιοθέτησης νέων ιδεών και πρακτικών που ενισχύουν ένα άτομο ή μια κοινότητα. Οι κοινωνίες που επιβιώνουν και ευημερούν μετά από μια καταστροφή έχουν ήδη δημιουργήσει ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς. Οι δοκιμασίες δεν πρέπει να θεωρούνται ως κάτι τυχαίο αλλά ως ευκαιρίες ανάπτυξης. Ακριβώς όπως η Ελλάδα, οι κοινωνίες που κερδίζουν σε ωριμότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε νέα κρίση».

Εφημερίδα Βοστώνης
Επαινετικό άρθρο για την ελλάδα σε Εφημερίδα της Βοστώνης © Christian Science Monitor

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.