Ελλαδα

Σύψας: Να μην γίνουμε Νότια Κορέα, που ένας κόλλησε 85 άτομα

«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγία Παρασκευή
Η πλατεία της Αγίας Παρασκευής © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την προσοχή όλων ζήτησε ο Νίκος Σύψας στο ζήτημα του συνωστισμού σε πλατείες και παραλίες, προκειμένου να μην ακολουθήσει ξανά ενδεχόμενο lockdown.

Να αποφύγουμε τους συνωστισμούς που ενδεχομένως μας επαναφέρουν σε κατάσταση lockdown όπως ακριβώς έχει γίνει και με την Νότια Κορέα κάλεσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά με τις συγκεντρώσεις πλήθους κόσμου στις πλατείες και στις παραλίες, ο κ. Σύψας τόνισε πως «είναι μία άναρχη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα».

Συνεχίζοντας, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Νότιας Κορέας, σχολίασε πως «καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός. Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν.

»Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα. Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.