Ελλαδα

Σύψας: Ή τηρούμε τους κανόνες ή οδηγούμαστε σε καταστροφή

«Για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή, απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Συνωστισμός © EUROKINISSI

Το πλύσιμο των χεριών και τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας θα πρέπει να τηρούν οι πολίτες για να αποφευχθούν τα χειρότερα σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα.

Η τήρηση των κανόνων είναι ο μοναδικός δρόμος που δεν οδηγεί στην καταστροφή όπως ξεκαθάρισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας τόνισε πως «δύο είναι οι επιλογές που έχουμε. Είτε τηρούμε τους κανόνες, ιδιαίτερα τους κανόνες της απόστασης και του πλυσίματος των χεριών είτε τους παραβιάζουμε διασπείροντας τον ιό, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων. Η δεύτερη επιλογή θα μας οδηγήσει σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

»Με την άρση των μέτρων αυτός ακριβώς ήταν ο φόβος, η ύπαρξη δηλαδή εστιών υπερμετάδοσης του ιού, εξού και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας. Ωστόσο για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή, απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών».

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών, τις θρησκευτικές και άλλες τελετές αλλά και τη σημασία της απόστασης ασφαλείας σημείωσε πως «ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τις τελετές, το βασικό όμως είναι η απόσταση».

Για την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω των κουνουπιών υπογράμμισε πως «κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία για τον κορωνοϊό» ενώ για τα air-condition δήλωσε πως «δε μεταδίδεται μέσω αυτού, αλλά δημιουργείται ένα ρεύμα αέρος το οποίο διευκολύνει τη μεταφορά του ιού πιο μακριά».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.