Ελλαδα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Από τις 4 ως και τις 29 Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία
Σχολική αίθουσα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε την εγκύκλιο και επισημοποίησε την εκκίνηση των εγγραφών για την εισαγωγή των μαθητών σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

Ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα οι εγγραφές για την εισαγωγή των μαθητών σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία για το επόμενο έτος. Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε την εγκύκλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα μπορούν από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 (ώρα 14:00) να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό ή Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους.

Σημειώνεται, ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις σχετικές εξετάσεις που διενεργούνται.

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του θα πρέπει να υποβάλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.