Ελλαδα

Μαθηματικό μοντέλο υπολογίζει τα συνολικά κρούσματα στη χώρα

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα
Μαθηματικό μοντέλο που υπολογίζει τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα ©ΑΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Περίπου 20.000 με 30.000 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, βάσει του μοντέλου που χρησιμοποίησε η ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα.

Από την ημέρα που έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στη χώρα, η επιτροπή που διαχειρίζεται την κρίση πανδημίας έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 79.332 τεστ για τον κορωνοϊό και μέσα σε αυτά, έχουν βρεθεί συνολικά 2.626 θετικά κρούσματα

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, η απάντηση στο ερώτημα πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα υπάρχει και την δίνει το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτό το μοντέλο λειτουργεί σύμφωνα μετά την λεπτομερή καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊού σε κλειστές δομές, όπως ήταν για παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. «Το γεγονός ότι δεν τους έχουμε μετρήσει, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους υπολογίσουμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το μάξιμουμ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων είναι 20.000 - 30.000.

Μάλιστα, τόνισε πως «μπορεί να είναι και λιγότερα. Περισσότερα αποκλείεται, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη απόκλιση λάθους».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.