Ελλαδα

Σύψας: Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα προκαλέσει επανάκαμψη του ιού

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία τώρα που είναι άνοιξη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο κορωνοϊός
Το 89% των πολιτών συμφωνεί με το λουκέτο στα σχολεία © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει για τυχόν επανάκαμψη της επιδημίας από το άνοιγμα των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Για τα σχολεία που θα τεθούν ξανά σε λειτουργία αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Συγκεκριμένα, για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Σύψας τόνισε πως «στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα διασποράς του ιού στην κοινότητα όπως στην Ιταλία. Ακόμα κι αν ανοίξουν τα σχολεία δε θα υπάρξει πρόβλημα με την επιδημία. Δεν υπάρχει κίνδυνος επανάκαμψης του ιού. Είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία τώρα που είναι άνοιξη, που υπάρχει καλός καιρός, οι αίθουσες αερίζονται, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για φέτος και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά, τι πρέπει να ξέρουμε για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία».

Όσον αφορά τους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς που ενδεχομένως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έρχονται σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε αυτές, ο κ. Σύψας πρόσθεσε πως «λάβαμε πολλές παραμέτρους υπόψιν. Ήδη εργάζεται ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν. Αλλά η παιδεία θα είναι στο εξής πολύ διαφορετική λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει ένα 10% οικογενειών με παιδιά που είναι μαθητές και έχουν και ηλικιωμένους που έρχονται σε επαφή. Είναι προτεραιότητα η προστασία όλων των ευπαθών ομάδων. Για αυτές τις ειδικές ομάδες μαθητών θα βρεθούν εναλλακτικές μέθοδοι, όπως η διδασκαλία από απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς με ανάλογα προβλήματα, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε δεύτερης γραμμής θέσεις, back office εξίσου σημαντικές και διοικητικού χαρακτήρα για να μην κινδυνεύσει κανείς».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.