Ελλαδα

Καταχρηστικά αιτήματα των tour operators στα ελληνικά ξενοδοχεία

Παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού ζητεί η ΠΟΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταχρηστικά αιτήματα των tour operators στα ελληνικά ξενοδοχεία
Απαιτούν σημαντικές εκπτώσεις για φέτος © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Την παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, καθώς τα ξενοδοχεία βρίσκονται αντιμέτωπα με καταχρηστικές απαιτήσεις των tour operators

Για καταχρηστικά αιτήματα των tour operators κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητώντας τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης. Η ΠΟΞ, με επιστολή της προς τον υπουργό και υφυπουργό Τουρισμού, τονίζει ότι λόγω της κρίσης του COVID -19 οι tour operators όχι μόνο έχουν σταματήσει τις πληρωμές των early booking, αλλά καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ξενοδοχεία, ακυρώνοντας εγγυημένα και μη συμβόλαια.

Παράλληλα απαιτούν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις για την τρέχουσα σεζόν και να τους παράσχουν πίστωση, καθώς δηλώνουν πως θα εξοφλούν τις σχετικές κρατήσεις εντός 60 ημερών από την αναχώρηση των πελατών. Τους όρους αυτούς επιδιώκουν να τους περιλάβουν και στα συμβόλαια που θα υπογραφούν για το έτος 2021, όπως σημειώνει η ΠΟΞ.

Οι όροι αυτοί, σύμφωνα με την ΠΟΞ, είναι αντικειμενικά αδύνατον να εφαρμοστούν, πολύ περισσότερο εν μέσω της κρίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι επιχειρήσεις και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα έχουν από τα υγειονομικά μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν όταν επαναλειτουργήσουν. Εκτιμάται, επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις υποκύψουν στις πιέσεις των tour operators θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους και θα χρειαστούν την κρατική ενίσχυση για να παραμείνουν σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΞ αναφέρει στις ελληνικές αρχές τουρισμού ότι τα ξενοδοχεία θα απαιτούν την προπληρωμή του τιμήματος που αντιστοιχεί σε κάθε κράτηση, 7-14 ημέρες. Εκτός αν το ελληνικό κράτος αναλάβει τη δέσμευση να εγγυηθεί την κάλυψη των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από την τυχόν πτώχευση κάποιου tour operator.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.