Ελλαδα

156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στους 2.401 ο συνολικός αριθμός των φορέων - Στους 121 οι νεκροί - Το σχόλιο του Σωτήρη Τσιόδρα για τον 35χρονο που πέθανε στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξάπλωση κορωνοϊού στην Ελλάδα:156 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 121 οι νεκροί - Πώς σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Νεότερα στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου 2020 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ο θάνατος ενός 35χρονου με κορωνοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. το νεότερο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα) και ο θάνατος μιας γυναίκας 103 ετών (σ.σ. το γηραιότερο θύμα του Covid-19 στη χώρα μας).

Μιλώντας κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους νεκρούς από Covid-19, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι:

  • Επιβεβαιώθηκαν 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
  • Στο σύνολο τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέβηκαν σε 2.401.
  • Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 59.
  • Πάνω από το 60% των ασθενών με κορωνοϊό έχουν παρει εξιτήριο.
  • Τα 150 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στην κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι. Οι 148 είναι μετανάστες - πρόσφυγες και οι δύο είναι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας που υπάρχει στον συγκεκριμένο οικισμό. Μέχρι στιγμής όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Έξι γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές θα βρίσκονται στη δομή στο Κρανίδι, καθώς επίσης και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒπροκειμένου να μεταφέρει ασθενή που θα παρουσιάσει επιδείνωση.
  • Τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σημειώνεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν μόνος στη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για τη μερική καραντίνα που αποφασίστηκε στην περιοχή λόγω της αυξανόμενης διασποράς του κορωνοϊού.

Το σχόλιο Τσιόδρα για τον θάνατο του 35χρονου από κορωνοϊό

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θάνατο του 35χρονου από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί.

Ανέβηκαν στα 2.401 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα/© athensvoice.gr/koronoios

«Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν διαγνωστεί, σε άλλες περιπτώσεις μένουμε απλά με το ερώτημα τι συμβαίνει. Νομίζω πως αυτό μπορεί να προέρχεται από την αδυναμία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Και συμπλήρωσε: «Έχετε ακούσει για τον έρπη, το σπυράκι. Σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις στον εγκέφαλο ο ιός του έρπη προκαλεί εγκεφαλίτιδα».

Στους 121 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας/© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Επίσης, έχουμε την ιογενή σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού. Η αδύναμη και πολύ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν με αυτό τον ιό.  Έχουμε δει ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς με δύσπνοια δεν εμφανίζουν κάποια σοβαρή δύσπνοια έχουν χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια της κατάρρευσης των πνευμόνων. Η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα αν είναι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζετε στα νοσοκομεία» ανέφερε ακόμη.

«Το σημαντικότερο για μένα είναι οι ζωές που κερδήθηκαν με τον δύσκολο τρόπο του περιορισμού και εξακολουθούμε να πηγαίνουν καλά. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων. Δεν θα θέλαμε να επανακάμψει η πανδημία στην χώρα μας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ