Ελλαδα

Κορωνοϊός: Στα 300 ευρώ για όλους το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση

Από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020 - Τι αλλάζει με την κατ' εξαίρεση μετακίνηση για Παροχή Βοήθειας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται για όλους το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Κυριακή του Πάσχα - Πηγαίνει στα 300 ευρώ.

Αυξάνεται στα 300 ευρώ το πρόστιμο για όλους όσους κάνουν άσκοπη μετακίνηση εν όψει Πάσχα. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι 9 στους 10 Έλληνες τηρούν μέχρι στιγμής τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να μπει «φρένο» στον επικίνδυνο ιό.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα «απείθαρχοι» που δεν θέλουν -όπως είπε- να αλλάξουν τις συνήθειές τους έστω και για μια ημέρα και που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Για αυτούς λοιπόν τους «απείθαρχους», η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει δύο νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών εν όψει Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου 2020 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020 στις 00.00 τα μεσάνυχτα, το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση διπλασιάζεται και πηγαίνει στα 300 ευρώ για όλους. Θα αφαιρούνται επίσης και οι πινακίδες του οχήματος.

«Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο δύο άτομα ανά όχημα σε μετακίνηση για παροχή βοήθειας

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα η κατ' εξαίρεση μετακίνηση για Παροχή Βοήθειας (Κωδικός Β4) «θα ελέγχεται σαρωτικά, επιμελώς και ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα ελέγχεται ο τόπος αναχώρησης του οχήματος και ο τελικός προορισμός. Επίσης, θα επιτρέπονται μόνο δύο άτομα μέσα στο όχημα. Εφόσον διαπιστωθεί «καταχρηστική χρήση του κωδικού Β4 τότε θα επιβάλλεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ για τον συνοδηγό».

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε συγγενείς και φίλους το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας/© EUROKINISSI

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι λειτουργίες των εκκλησιών θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, υπογραμμίζοντας ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα. Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα κοιμητήρια.

«Θα προσευχηθούμε στο σπίτι, όπως άλλωστε έχει συστήσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μόλις 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο/© athensvoice.gr/koronoios

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε νωρίτερα 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (2.207 οι φορείς Covid-19), υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δείχνουν να αποδίδουν, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ