- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπακογιάννης: «Fake news» για Εθνικό Κήπο και Φιλοπάππου
Δεν τίθεται θέμα εισιτηρίου ή ιδιωτικοποιήσεων
Κώστας Μπακογιάννης : Σπέκουλα και ψέματα τα περί επιβολής εισιτηρίου σε Εθνικό Κήπο και Φιλοπάππου.
Ως «ψέματα», «τερατώδεις ανακρίβειες» και «fake news» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφορές και δημοσιεύματα για προθέσεις ιδιωτικοποίησης και επιβολής εισιτηρίου στον Εθνικό Κήπο και το λόφο του Φιλοπάππου. Ο κ. Μπακογιάννης τα διέψευσε όλα αυτά κατηγορηματικά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία είναι σε εξέλιξη και για πρώτη φορά πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σημειωτέον ότι ο φορέας που πρόσφατα νομοθετήθηκε για τη διαχείριση των δυο αυτών εμβληματικών-ιστορικών χώρων της Αθήνας προβλέπει ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, θα είναι ο εκάστοτε δήμαρχος της πρωτεύουσας ή άλλο άτομο που θα προτείνει εκείνος ενώ τα μέλη του ΔΣ ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Απαντώντας σ' αυτά τα δημοσιεύματα και αναφορές καθώς και στις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αθήνα είσαι εσύ», που έθεσαν το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση, ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε εκείνους που «θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν σπέκουλα εν μέσω κορονοϊού. Δεν ήταν απλώς fake news, ήταν ψέματα», τόνισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
Πρόσθεσε: «Προσπαθώ να καταλάβω πραγματικά γιατί κάποιος θέλει να πει κάτι που είναι τόσο εξόφθαλμα ψέμα, και μάλιστα να το πει σε αυτήν τη συγκυρία». Ο δήμαρχος της Αθήνας ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τεθεί για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη λέγονται «τέτοιες τερατώδεις ανακρίβειες» και να μην «ανακαλύπτουμε δράκους για να τους σφάζουμε μετά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της « Ανοιχτής Πόλης» ειπώθηκε ότι «δεν θα παρακολουθήσει απαθής την παράδοση στην ιδιωτικοοικονομικού τύπου διαχείριση ενός αρχαιολογικού χώρου και ενός ιστορικού μνημείου της πόλης. Οι φορείς διαχείρισης τόσο σημαντικών χώρων της πόλης πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως κελύφη προνομιακής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» έκανε λόγο για αναστάτωση από κακή ενημέρωση.
Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης, με ανάρτησή του, χαρακτήρισε « ιστορική» τη σημερινή - πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη - συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Οι συνθήκες αλλάζουν. Η Αθήνα όμως παραμένει ζωντανή. Για το σήμερα αλλά και για το αύριο», αναφέρει στην ανάρτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακόμη και μέσα από χωματόδρομους η έξοδος των εκδρομέων
Μια μέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στην ικανότητα να συνεχίζουμε πιο δυνατοί
Από παρακαμπτηρίους η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων 2025
«Fake news ότι η ΕΛΑΣ δίνει καρόδρομους ως επίσημες παρακαμπτήριες» δηλώνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Εκτεταμένη διασπορά της ευλογιάς αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα, με αυστηρά μέτρα μετακίνησης και βιοασφάλειας
Πρόστιμα ύψους 19.600 ευρώ
Το συγκινητικό αντίο του συντρόφου της
Γιατί η ΕΛΑΣ λέει «όχι» στο άνοιγμα της κυκλοφορίας
Οι έκτακτες τροποποιήσεις ανά περιοχή
Ακινητοποιημένα τα διερχόμενα αυτοκίνητα
Το έτος κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες
Διαβάστε αναλυτικά όσα συμβαίνουν στα μπλόκα
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Ενώ επέστρεφε από χριστουγεννιάτικο πάρτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.