Ελλαδα

Σύψας: Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση των κρουσμάτων

«Αν υπάρξει διασπορά τον Απρίλιο, τα μέτρα του περιορισμού θα ισχύσουν και τον Μάιο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πιθανό είναι να μην υπάρξει καν κορύφωση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα όπως σημείωσε ο Νίκος Σύψας, αρκεί να συνεχιστεί η πειθαρχεία στα μέτρα.

Για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρξει καν κορύφωση στα κρούσματα στη χώρα μας.

«Νομίζω ότι είμαστε πλέον κοντά στην κορύφωση, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα είναι τόσο δραματική. Θα είναι αντιμετωπίσιμη από το ΕΣΥ. Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση, να έχουμε επιπέδωση, δηλαδή μια διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού στο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Όλα αυτά ισχύουν αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα μες στον Απρίλιο περιμένουμε την κορύφωση. Κα στη συνέχεια τον Μάιο θα μπορέσουμε να δούμε σιγά – σιγά την αποδρομή της επιδημίας. 

»Αν έχουμε μεγάλη διασπορά τον Απρίλιο πολύ φοβάμαι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν και για τον Μάιο. Αυτό είναι πολύ κακό σενάριο, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει τόσο μεγάλο περιορισμό. Μπορεί η εικόνα που έχουμε σήμερα να αντιστραφεί ταχύτατα».