Ελλαδα

83% των Ελλήνων: Με τη δική μας πειθαρχία θα νικηθεί ο κορωνοϊός

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας People of Greece

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες θεωρούν πως η λύση στην κρίση του κορωνοϊού πηγάζει από την προσωπική πειθαρχία των πολιτών.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η πλατφόρμα People of Greece, αναφορικά με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τη λύση της κρίσης που περνά η χώρα λόγω της πανδημίας, για τη διάρκειά της αλλά και για τη χορήγηση του τεστ του ιού.

Όσον αφορά το τι απασχολεί περισσότερο τους ερωτηθέντες αυτή την περίοδο, η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 72% αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία με πρωταγωνιστές τους άνω των 35 ετών ενώ πολύ μικρότερο ποσοστό της τάξης του 15% στις επιπτώσεις του ιού στην οικονομία.

Αρκετά μικρό ποσοστό (8%) εξέφρασε ανησυχία για την επιθετικότητα της Τουρκίας ενώ ακόμα λιγότεροι (5%) για τους μετανάστες. 

Ερωτηθέντες ακολούθως για τη λύση που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού, το 83% συμφώνησε πως αυτό θα κριθεί από την προσωπική πειθαρχία του καθενός και τον κατ' οίκον περιορισμό ενώ 75% από την εύρεση του εμβολίου από τους επιστήμονες.

Μόλις 23% θεωρεί πως ο ιός θα αντιμετωπιστεί από το κράτος και το υπουργείο Υγείας ενώ 7% αποκρίθηκε «από τον Θεό».

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που πιστεύουν ότι θα διαρκέσει ακόμα η κρίση του κορωνοϊού το 45% των ερωτηθέντων απάντησε από τρεις ως τέσσερις μήνες και 33% από έναν μέχρι δύο.

Αξιοσημείωτο ήταν πως σε ποσοστά άνω του 50% κατά μέσο όρο οι ηλικίες από 44 ετών και άνω δεν έλαβαν τα μηνύματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στις ηλικίες άνω των 65 ετών αυτό το ποσοστό αγγίζει το 66%. Όσοι, ωστόσο, έλαβαν το μήνυμα κατά 86% αξιολόγησαν θετικά την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, όσον αφορά την πραγματοποίηση του τεστ για τον κορωνοϊό ακόμα και με ελαφρά συμπτώματα, οι ερωτηθέντες έκριναν κατά 63% αναγκαία τη διεξαγωγή του, με το ποσοστό αυτό, ωστόσο, να διαμορφώνεται από την άποψη των άνω των 35 που κατά 67% μέσο όρο τάσσονται υπέρ, ενώ οι ηλικίες από 15 ως 35 διχάζονται (50% υπέρ-50% κατά).

Έρευνα για τον κορωνοϊό © People of Greece