Στο ψυγείο του ΑΧΕΠΑ παραμένει ο 4ος νεκρός από τον κορωνοϊό
Η κηδεία του 53χρονου από τη Σιάτιστα δεν έχει γίνει ακόμη λόγω απουσίας εξουσιοδότησης


Τραγική ιστορία. Άταφος παραμένει ο τέταρτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα εξαιτίας μιας εξουσιοδότησης. Παραμένει στο ψυγείο του ΑΧΕΠΑ.
Τραγικές στιγμές βιώνει η οικογένεια του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα από τη Σιάτιστα, ο οποίος είναι ο τέταρτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα.
Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη το απόγευμα τη σορό του 53χρονου από το ΑΧΕΠΑ, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, διότι δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι συγγενείς του βρίσκονται σε καραντίνα, τόσο ο αδελφός του (β’ βαθμού) όσο και η μητέρα του (α’ βαθμού). Ο νόμος επιτρέπει την παραλαβή της σορού είτε με τη φυσική παρουσία συγγενή α’ βαθμού είτε με εξουσιοδότηση. Παρότι έγιναν προσπάθειες για να δοθεί στο νοσοκομείο ηλεκτρονική εξουσιοδότηση κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το ΑΧΕΠΑ.
Κατόπιν έγινε παρέμβαση της γιατρού του ΑΧΕΠΑ , η οποία επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και ενημέρωσε τον αδελφό του θανόντος ότι θα βρεθεί τρόπος να παρθεί το γνήσιο της υπογραφής του. Αστυνομικοί από το τμήμα κατέφθασαν έπειτα από ώρα στο σπίτι του με στολές και γάντια και πήραν τελικά το γνήσιο δίνοντας τη εξουσιοδότηση στο γραφείο κηδειών, το οποίο και θα παραλάβει σήμερα τη σορό.
Στο μεταξύ, η αδελφή του και ο γαμπρός του από την Εράτυρα περίμεναν στην εκκλησία αναμένοντας τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε ποτέ.
Πηγή: prlogos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Πλακιάς πατέρας των διδύμων
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα - Ομοεθνείς του θύματος
Σημαντική μεταβολή - Αναλυτικά τα φαινόμενα που αναμένονται
Τραγωδία τα ξημερώματα στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών - Σάρτης
Αναθεωρεί τη στάση του - Οι δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απαντά για τα Τέμπη
Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ
Τα δύο σάιτ που διακινούν φάρμακα δεν αντιστοιχούν σε εγκεκριμένα ελληνικά φαρμακεία
«Ευτυχώς οι βροχές την άφησαν ανέπαφη», δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ
Οι δύο νεαροί αποκλείστηκαν όταν φούσκωσε το ρέμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Σημειωτόν σε πολλά σημεία η κυκλοφορία στην Αθήνα
Τι ισχύει για πλοία και αεροπλάνα
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων
Το ρέμα φούσκωσε λόγω έντονης βροχόπτωσης - Διασώθηκαν από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ
Ζητά μετάδοση της δίκης από ΜΜΕ
Θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.