Ελλαδα

Κορωνοϊός: Νέο μήνυμα 112: «Μείνετε σπίτι»

Η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυμα 112
Νέο μήνυμα από τον αριθμό 112 για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέο μήνυμα από τον αριθμό 112. Η Γενική Γραμμεία Πολιτικής Προστασίας απεθύνει έκκληση να μείνουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Με ένα νέο μήνυμα από το 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν σπίτι γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες λόγω κορωνοϊού. «Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγετε μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα και επισημαίνει πως «όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά».

Αναλυτικά, το μήνυμα που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά, αναφέρει: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17/03: Κορωνοϊός: Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Μείνετε σπίτι. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απόλυτα απαραίτητες. Αποφεύγετε μέρη με συγχρωτισμό. Προφυλάξτε τις ευπαθείς ομάδες. Όσο περισσότερο απομονωθούμε τόσο θα καθυστερήσουμε την διασπορά».

Το μήνυμα εστάλη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος μάλιστα μετέβη για τον σκοπό στο κέντρο του «112», στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Επίσης, σήμερα έγιναν και οι τελευταίες δοκιμές των εγκαταστάσεων ιχνηλήτασης του κορονοϊού που θα λειτουργεί στον δεύτερο όροφο της ΓΑΔΑ. Το Κέντρο Ιχνηλάτησης που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει ακόμα και αύριο.

112.jpg

H πρώτη ειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112», για τον κορωνοϊό, εστάλη το βράδυ της 11ης Μαρτίου αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι πλέον η διαχείριση της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει και στη χώρα μας λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιού, ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα έχει την συνολική ευθύνη για κοινοποίηση των απαραίτητων οδηγιών στον πληθυσμό και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε φάση.

Το μήνυμα από το 112 ήταν και η πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του από την 1-1-2020, (υπήρξε άλλη μία περιορισμένη χρησιμοποίηση του το καλοκαίρι σε περιοχές με «κόκκινο συναγερμό» λόγω πυρκαγιών) και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφενός γιατί συνοδευόταν από έναν ήχο σαν συναγερμό και αφετέρου γιατί δεν έφτασε σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.