Ελλαδα

Κάλεσμα στα social media να βγουν τo βράδυ και οι Έλληνες στα μπαλκόνια τους

Στα χνάρια της Ισπανίας και η Ελλάδα, να χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας τους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θα βγουν οι Έλληνες στα μπαλκόνια τους να χειροκροτήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας;

Οι Ισπανοί, σε καθεστώς πλέον ολικής καραντίνας, βγήκαν χθες το βράδυ στα μπαλκόνια τους όχι για να τραγουδήσουν, όπως οι Ιταλοί, αλλά για να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό για το πολύτιμο και δύσκολο έργο τους εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού: «Σας ευχαριστούμε. Μας δίνεται δύναμη και ζωή. Σας δίνουμε την αγάπη μας και το χειροκρότημα μας».
 
Παρόλο που δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί, σε καραντίνα, το ιατρικό προσωπικό και της δικής μας χώρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ίσως είναι πρώιμο, αλλά μια αντίστοιχη πρωτοβουλία πολιτών με ευρεία απήχηση στα σόσιαλ καλεί να βγουν και οι Έλληνες στα μπαλκόνια τους απόψε στις 21.00 και να χειροκροτήσουν.
 
Το κάλεσμα γίνεται μέσω αναρτήσεων σε Facebook και Twitter και με προσωπικά μηνύματα στο ίνμποξ. 
 
«Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας...Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας...Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο ...όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!»

Θα πει κανείς, τι σημασία έχει; Χρήματα χρειάζονται, και προσοχή από την πλευρά μας. Να καθόμαστε εμείς σπίτι για να μπορούν εκείνοι να κάθονται στις θέσεις τους και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Μένοντας σπίτι, φροντίζουμε και για αυτούς, για να μπορούν μετά να μας φροντίζουν.

Ας δοκιμάσουμε όμως και τα μπαλκόνια, γιατί όχι. Μέσα στον περιορισμό χρήσιμο είναι και παρηγορητικό να δημιουργήσουμε εστίες κοινότητας και έκφραση από κοινού αλληλεγγύης.

Την πρωτοβουλία αυτή προώθησε και η Μαρέβα Μητσοτάκη με ανάρτησή της στο Twitter.

Για να δούμε, θα πετύχει; Διαδώστε!