Ελλαδα

Στο πόδι η Πάτρα λόγω κοροναϊού (εικόνες)

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πόλη και συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς λόγω της δραματικής κατάστασης στην Ιταλία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εντείνονται τα προληπτικά μέτρα για τον κοροναϊό στην Πάτρα.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται στην Πάτρα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο για θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπο Μπονάνο. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, «τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν σήμερα με τους επόπτες δημόσιας υγείας και μας ενημέρωσαν για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας».

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κοροναϊό. Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε «τα πάντα πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και πρωτίστως με την γνώμη των ειδικών».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνθήκες απομόνωσης παραμένει νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ένας άνδρας ο οποίος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού. Δείγμα του 40χρονου έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η απάντηση αναμένεται την Τρίτη. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας είχε επιστρέψει από Γερμανία, μέσω Ιταλίας. Συγκεκριμένα, πήρε το πλοίο από ιταλικό λιμάνι και έφθασε στην Πάτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν αρνητικός σε γρίπη.

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι έλεγχοι στους επιβάτες που έρχονται από την Ιταλία, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να εγκαθίσταται στο λιμάνι της Πάτρας.