Ελλαδα

Πότε θα καταλαγιάσει η επιδημία - Η εκτίμηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ

«Τα κρούσματα εκτός Ασίας είναι πάρα πολύ λίγα» ανέφερε ο Αθανάσιος Δημόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός
Κοροναϊός/© EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr

Τι εκτιμά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος για τον κοροναϊό και την εξάπλωσή του.

Για την επιδημία του νέου κοροναϊού και το πώς αυτή αναμένεται να καταλαγιάσει, τοποθετήθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής παθολογίας Αθανάσιος Δημόπουλος. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Mega, χαρακτήρισε «λογική» την αντίδραση αφού έχει προκύψει μια επιδημία που αφορά μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής Κίνας, στην οποία «έχουμε 50 εκατομμύρια αποκλεισμένους κατοίκους». Σημείωσε, πάντως, πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων.

«Με το να είναι αποκλεισμένη η περιοχή μειώνεται ο κίνδυνος να μολυνθούν άτομα εκτός περιοχής. Ωστόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μολυνθούν περισσότερα άτομα εντός περιοχής» εκτίμησε, υπογραμμίζοντας ότι «τα κρούσματα εκτός Ασίας είναι πάρα πολύ λίγα».

«Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κάνουν σενάρια συνωμοσίας» ανέφερε, επισημαίνοντας πως «ο ιός πρέπει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να καταλαγιάσει, ακόμα και μέσα στην Κίνα»

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους 1.775 (110 το τελευταίο 24ωρο), με τα κρούσματα παγκοσμίως να είναι 71.811. Την ίδια στιγμή έχουν γίνει καλά 11.317 φορείς του επικίνδυνου ιού. Υπενθυμίζεται ότι στην Αφρική έχει καταγραφεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα (σ.σ. στην Αίγυπτο).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.