Ελλαδα

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη φώναζε όσο τη βασάνιζαν»

Όσα κατέθεσε ο διοικητής του Λιμενικού που εξιχνίασε τη δολοφονία της φοιτήτριας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κοπέλα φώναζε μέσα στο διαμέρισμα, όποιος έχει καλή ακοή θα άκουγε τις κραυγές της, κατέθεσε ο λιμενικός στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της δίκης για την αποτρόπαιη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο αφού βιάστηκε από τους δύο κατηγορούμενους, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της εξέτασης του επικεφαλής του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, ο οποίος εξιχνίασε ταχύτατα το φρικτό έγκλημα.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το πτώμα της φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει σε απόκρημνη παραλία και πως τα πράγματά της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία. Όπως σημείωσε ο κ. Ζόβας, το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Κάποιος το τράβηξε για το σκίσει», ισχυρίστηκε ο λιμενικός.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος» κατά την εξέτασή του, εν αντιθέσει με τον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, είχε εξαφανιστεί στη συνέχεια για ένα τετράωρο.

Ο λιμενικός επανέλαβε πως η φοιτήτρια φώναζε όσο την βασάνιζαν οι δύο δράστες στο εξοχικό τού Ροδίτη κατηγορούμενου και απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής είπε ξανά ότι αν η γιαγιά του 21χρονου έχει καλή ακοή θα άκουγε τις κραυγές της Ελένης Τοπαλούδη από το ισόγειο όπου έμενε, όταν η φοιτήτρια βασανιζόταν από τους δύο δράστες στον επάνω όροφο.

Και σήμερα η διαδικασία διεξάγεται με την παρουσία δεκάδων ατόμων εντός της αίθουσας, ενώ εκτός του δικαστηρίου βρίσκονται μέλη γυναικείων οργανώσεων, τα οποία, κρατώντας πανό, καταγγέλλουν την ανοχή που επιδεικνύουν οι Αρχές σε δράστες βιασμών, αγνοώντας ή μη ερευνώντας διεξοδικά καταγγελίες θυμάτων.