- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ηλεκτρικά πατίνια γέμισε ο βυθός του Θερμαϊκού
Θα τα… ψαρέψουν οι δημοτικές υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος

Ασυνείδητοι πετούν τα ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό και ο δήμος τα μαζεύει.
Περισσότερα από σαράντα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν ασυνείδητοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να ανασύρουν από το βυθό μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης, «είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχτεί στη θάλασσα. Έχουμε μετρήσει περίπου 40 – 45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού».
Η δράση για το «ψάρεμα» των ηλεκτρικών, ενοικιαζόμενων, πατινιών θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιανουαρίου, οπότε και συνεργείο του δήμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επιχειρήσει να τα ανασύρει από τη θάλασσα. «Τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.
Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιριών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.
«Βλέπουμε τα ηλεκτρικά πατίνια παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλά και στάθμευσης», συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιοχές που θα εξυπηρετεί - Ο στόχος για μείωση των βαρέων οχημάτων
Ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας - Πότε εξετάζονται οι υποψήφιοι
Αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα ενώπιον του εισαγγελέα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μην ξεχάσετε τις ευχές σε Γιώργους και Γεωργίες
Απέπλευσε για Πειραιά
Πού καταγράφηκε η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής
Αποκλείστηκε τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου
Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος
Ποιες θα είναι οι επιπλέον ημέρες ξεκούρασης - γιατί τα Σαββατοκύριακα ποτέ δεν είναι αρκετά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.