Ελλαδα

Το «Αγ. Σοφία» για το παιδί που έχασε τη ζωή του σε παιδικό σταθμό

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του αγοριού όταν έφθασε στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία/©INTIMENEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε την Τετάρτη το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για το αγόρι, ηλικίας 2,5 ετών περίπου, που μεταφέρθηκε εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 4 Οκτωβρίου, ωστόσο κατέληξε 10 ημέρες αργότερα. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το παιδί έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του φαγητού σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό των νοτίων προαστίων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το «Αγία Σοφία», το νήπιο έφθασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό, διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι το παιδί «μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση... Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Στις  04.10.2019 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝ.Π.Α. «Η Αγια Σοφια» νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών  άσφυγμο και απνοϊκό.  Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019.

Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.