- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Από τις 17 Οκτωβρίου κανένα τουρκικό σκάφος σε θάλασσα και αέρα δεν θα είναι ασφαλές;
Το «ΜΑΚΕΔΩΝ» ήταν ένα project της εταιρίας για ένα ελληνικής κατασκευής βλήμα κρουζ, το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε
Γιατί δεν ισχύει ότι από τις 17 Οκτωβρίου κανένα Τουρκικό σκάφος σε θάλασσα και αέρα δεν θα είναι ασφαλές, διότι η Ελλάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το βλήμα «ΜΑΚΕΔΩΝ»
Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν και φέρουν την υπογραφή της «Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης», από τις 17 Οκτωβρίου κανένα Τουρκικό σκάφος σε θάλασσα και αέρα δεν θα είναι ασφαλές, διότι η Ελλάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το βλήμα «ΜΑΚΕΔΩΝ».
ΨΕΥΔΕΣ
Στο triklopodia.gr, katohika.gr, ksipnistere.com, thesecretrealtruth.blogspot.com, crete-news.gr, newsalamina.net κτλ διαβάζουμε:
Είναι αλήθεια;
Το «ΜΑΚΕΔΩΝ» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα concept της ελληνικής εταιρίας BSK Defence, που ειδικεύεται στη κατασκευή μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ιπτάμενων στόχων, μικρών μηχανών για τα προηγούμενα κτλ. Η συγκεκριμένη εταιρία δεν διαθέτει πλέον ιστοσελίδα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως ίσως έχει αναστείλει τη λειτουργία της.
Το «ΜΑΚΕΔΩΝ» ήταν ένα project της εταιρίας για ένα ελληνικής κατασκευής βλήμα κρουζ, το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε και φυσικά ουδέποτε εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρά τα διθυραμβικά και υπερβολικά δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια. Ακόμη και η ίδια η εταιρία φαίνεται να έχει εγκαταλείψει το σχέδιο, δεδομένου πως δεν ανεφέρε κάτι σχετικό στην ιστοσελίδα της, πριν αυτή κλείσει.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το «ΜΑΚΕΔΩΝ» είχε κατασκευαστεί, δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα τουρκικά αεροσκάφη, διότι δεν προοριζόταν για αντιαεροπορικός πύραυλος, αλλά θα ήταν ένα βλήμα πλεύσης (cruise) που προορίζεται καθαρά για στόχους εδάφους και επιφανείας.
Το 2017, η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης» (ΟΥΑ) είχε υποστηρίξει πως οι Τούρκοι είχαν «σπάσει» τους κωδικούς του συγκεκριμένου όπλου, ισχυρισμό που είχαμε καταρρίψει εδώ. Φυσικά τίποτα από τα δύο δεν ισχύει, και αυτή η αντίφαση φανερώνει την αναξιοπιστία της συγκεκριμένης «ομάδας».
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.