- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Όχι, δεν υπήρξε πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό στη Λάρισα
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φαίνεται να παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με ψευδείς ειδήσεις
Διαβάστε γιατί η «είδηση» πως σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 παιδιά δεν ισχύει
Αίσθηση έχει προκαλέσει η «είδηση» πως σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 παιδιά. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η πηγή της «είδησης», είναι η ιστοσελίδα superthema.gr, η οποία παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με ψευδείς ειδήσεις.
ΨΕΥΔΕΣ
Η «είδηση» της «τραγωδίας» δημοσιεύτηκε στο superthema.gr στις 2/9/2019, και είναι ψευδής, διότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του συνόλου των ΜΜΕ. Επιπλέον, η φωτογραφία που συνοδεύει τον ισχυρισμό, προέρχεται από ατύχημα που συνέβη το 2018, στο Νιού Τζέρσεϊ.
Άλλα παραδείγματα παραπληροφόρησης
Η ίδια ιστοσελίδα ισχυρίστηκε πως «Ασυνείδητος Οδηγός πέρασε με κόκκινο και χτύπησε άσχημα 5χρονο κοριτσάκι στο Βόλο». Η «είδηση» δεν ισχύει, αφενός διότι δεν αναφέρθηκε από κανένα άλλο ΜΜΕ, αφετέρου διότι η φωτογραφία του κοριτσιού προέρχεται από επίθεση σκύλου που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, το 2015.
Η επόμενη «είδηση» αναφέρει πως «Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν 7χρονο κοριτσάκι στην Αθήνα». Και σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει σχετική αναφορά σε κανένα αξιόπιστο ΜΜΕ, ενώ η φωτογραφία δείχνει ένα κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από πιτ μπουλ στη Μαλαισία, τον περασμένο Ιούνιο.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.