Ελλαδα

Όχι, δεν υπήρξε πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό στη Λάρισα

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φαίνεται να παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με ψευδείς ειδήσεις

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19100502-696x435.jpg

Διαβάστε γιατί η «είδηση» πως σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 παιδιά δεν ισχύει

Αίσθηση έχει προκαλέσει η «είδηση» πως σχολικό λεωφορείο στη Λάρισα ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 παιδιά. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η πηγή της «είδησης», είναι η ιστοσελίδα superthema.gr, η οποία παραπλανεί συστηματικά τους αναγνώστες της με ψευδείς ειδήσεις.

ΨΕΥΔΕΣ

fireshot-capture-1128-tragodia-sti-larissa_-thanatiforo-troh_-https_www.superthema.gr_2019_10.jpg

Η «είδηση» της «τραγωδίας» δημοσιεύτηκε στο superthema.gr στις 2/9/2019, και είναι ψευδής, διότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του συνόλου των ΜΜΕ. Επιπλέον, η φωτογραφία που συνοδεύει τον ισχυρισμό, προέρχεται από ατύχημα που συνέβη το 2018, στο Νιού Τζέρσεϊ.

Άλλα παραδείγματα παραπληροφόρησης
Η ίδια ιστοσελίδα ισχυρίστηκε πως «Ασυνείδητος Οδηγός πέρασε με κόκκινο και χτύπησε άσχημα 5χρονο κοριτσάκι στο Βόλο». Η «είδηση» δεν ισχύει, αφενός διότι δεν αναφέρθηκε από κανένα άλλο ΜΜΕ, αφετέρου διότι η φωτογραφία του κοριτσιού προέρχεται από επίθεση σκύλου που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, το 2015.

koritsaki2-169x300.jpg

Η επόμενη «είδηση» αναφέρει πως «Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν 7χρονο κοριτσάκι στην Αθήνα». Και σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει σχετική αναφορά σε κανένα αξιόπιστο ΜΜΕ, ενώ η φωτογραφία δείχνει ένα κοριτσάκι που δέχτηκε επίθεση από πιτ μπουλ στη Μαλαισία, τον περασμένο Ιούνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.