Ελλαδα

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Βγήκε από το κώμα η 60χρονη

Έμαθε ότι έχασαν τη ζωή τους τα αδέρφια της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βγήκε από το κώμα η 60χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι. Τι λέει ο γιος της

Ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία της 60χρονης γυναίκας που τραυματίστηκε σοβαρά στο ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι, τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο όμως έχασαν τη ζωή τους τα δύο της αδέλφια. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με διερχόμενο σκάφος.

Ο γιος της 60χρονης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μαζί σου» και αποκάλυψε πως η μητέρα του έχει βγει πλέον από το κώμα και πως μπορεί να επικοινωνήσει. Ωστόσο, της είναι ακόμη αδύνατο να μιλήσει λόγω της τραχειοτομής.

«Μας έχει αναγνωρίσει, μας μιλάει, γελάμε, συζητάμε», λέει ο Κώστας Γεωργαλής, ενώ τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη.

Η  60χρονη μάλιστα έχει πληροφορηθεί πως τα αδέρφια της σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. «Θυμάται τη στιγμή που το ταχύπλοο του 44χρονου εμβόλισε τη βάρκα τους», λέει για τη μητέρα του ο Κώστας Γεωργαλής. «Πάει ο αδερφός του, πάει» έχει πει στον ίδιο η 60χρονη αναφερόμενη στον δίδυμο της αδερφό Δημήτρη.

Αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο χειριστή του ταχυπλόου που συνελήφθη μετά το δυστύχημα αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ο Κώστας Γεωργαλής τονίζει ότι «το πρώτο πράγμα που θέλω είναι μια συγγνώμη».

«Είναι το πρώτο πράγμα που θέλω από αυτόν τον άνθρωπο, έστω και 51 μέρες μετά. Ένα συγγνώμη θα έπρεπε να το πει. Πήρε δυο ζωές και ταλαιπώρησε άλλη μια. Δεν υπάρχει τίποτα, μόνο μια δήλωση του δικηγόρου πως ό,τι χρειαστούμε μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Εγώ να επικοινωνήσω μαζί του γιατί; Δεν ενόχλησα κανέναν εγώ. Εγώ ήμουν στο σπιτάκι μου, με τα παιδάκια μου και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο και από τότε είμαστε μέσα στην τρέλα», λέει ο γιος της 60χρονης.