- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Σάββατο η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιηθεί η αυριανή, έκτακτη, Σύνοδος των Πρυτάνεων, σε ξενοδοχείο της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, θα παραστούν στις εργασίες της Συνόδου, σηματοδοτώντας την έναρξη της συζήτησης επί των θεμάτων που έχει θέσει το υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει σε νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ μέχρι το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε καλέσει, μέσω επιστολής, την ακαδημαϊκή κοινότητα, να τοποθετηθεί και να υποβάλει απόψεις για πέντε βασικές ενότητες. Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας στην εν λόγω επιστολή, κεντρική κατεύθυνση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα πάρει το υπουργείο, θα είναι «η ενίσχυση της αυτονομίας και αυτοδιοίκησης των Ιδρυμάτων, καθώς και δημιουργία των κατάλληλων εκείνων θεσμών, μηχανισμών και κινήτρων που θα εμπεδώσουν Ακαδημαϊκά Ιδρύματα πιο σύγχρονα και εξωστρεφή, αξιολογούμενα, πιο ανταγωνιστικά και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας».
«Απώτερος σκοπός είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές του δυνάμεις και αναδεικνύοντάς το σε εκπαιδευτικό κόμβο σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», επισήμαινε η κ. Κεραμέως.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα είχε κληθεί να τοποθετηθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε στην αυριανή Σύνοδο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες «ζυμώσεις».
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος από την ηγεσία του υπουργείου μέσω της επιστολής, αφορούν κατά βάση την αποτελεσματικότητα των θεσμών διοίκησης, την οικονομική διαχείριση και προσέλκυση επιπλέον πόρων, την αξιολόγηση και πιστοποίηση της ποιότητας και τα προγράμματα σπουδών.