Ελλαδα

Υμηττός: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βύρωνα (εικόνα, video)

Η άμεση κινητοποίηση, η φορά του ανέμου και η καθαρισμένη περιοχή βοήθησαν στη γρήγορη κατάσβεση

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fwtia-ymhttos-vyrwnas.jpg
Φωτιά στις παρυφές του Υμηττού, στον δήμο Βύρωνα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις παρυφές του Υμηττού στον Βύρωνα.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η βοήθεια από τη φορά του ανέμου, αλλά και το γεγονός πως η περιοχή είχε καθαριστεί, βοήθησαν στο να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε στις 11.30 το μεσημέρι στις παρυφές τυ Υμηττού και συγκεκριμένα, σε λόφο κάτω από το θέατρο Βράχων Βύρωνα.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμέουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κι εθελοντές. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, 1 ελικόπτερο καθώς κι εθελοντικά οχήματα.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης που μίλησε στις 12.15 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε πως η φωτιά που ξέσπασε σε λόφο κάτω από το θέατρο Βράχων, έκαψε λίγα δέντρα και τώρα είναι υπό έλεγχο. «Το μόνο που μας φοβίζει είναι ο αέρας» είπε, προσθέτοντας πως στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κι εθελοντές.

Σημειώνεται ότι στις 12.40, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ μετέδωσε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από αέρος.

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.