- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρετανός πυγμάχος πλήρωσε 920 ευρώ για μια μπριζόλα στη Μύκονο και όπως ήταν φυσικό, έκλαψε.
Οι τιμές στο νησί των ανέμων είναι ικανές να προκαλέσουν ζαλάδα όχι μόνο στους κοινούς θνητούς, αλλά και στους διάσημους επισκέπτες του κοσμοπολίτικου νησιού.
Ο Ρίκι Χάτον, 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, ξύπνησε το πρωί της Δευτέρας στη Μύκονο και δεν μπορούσε να πιστέψει το κόστος από το δείπνο το προηγούμενο βράδυ, στα 920 ευρώ, οπότε ανέβασε την απόδειξη στο Instagram.
Ο ίδιος σχολίασε στη φωτογραφία, όπου εικονίζεται τρώγοντας την μπριζόλα του, πως το επόμενο πρωι ξύπνησε κλαίγοντας συνειδητοποιώντας το τίμημα που πλήρωσε για το γεύμα του. «Ξύπνησα το πρωί σε μια λίμνη από γ@μημενα δάκρυα»
Στην ίδια απόδειξη φαίνονται και άλλα παράλογα ποσά όπως η τιμή των 16 ευρώ για μεταλλικό νερό και των 14 ευρώ για ψωμί. Ο συνολικός λογαριασμός έφτασε σχεδόν τα 2.000 ευρώ.
Τι είναι το Kobe που παρήγγειλε ο Ρίκι Χάτον
Το αυθεντικό Kobe beef προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρια της ράτσας Tajima που είναι παρακλάδι της Japanese Black και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας, ακολουθώντας πολύ αυστηρά κριτήρια. Συγκεκριμένα, τα μοσχάρια εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να “εξευγενιστεί”. Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά.
Στη συνέχεια, το κρέας κατηγοριοποιείται ανάλογα με την ποιότητά του σε μια κλίμακα από το 1 έως το 12. Για την ακρίβεια, η κλίμακα καθορίζεται ανάλογα με το πόσο αισθητό είναι το ενδομυικό λίπος (το λίπος που έχει εισχωρήσει στο κρέας) και όσο πιο αισθητό, τόσο ανεβαίνει στην ποιοτική βαθμίδα, με την υψηλότερη διαβάθμιση του κρέατος να λέγεται Kobe. Σημειώνεται ότι το κρέας από τα μοσχάρια της ράτσας Tajima δεν πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από 6.
Το Kobe χαρακτηρίζεται από έντονο ενδομυικό λίπος, ενώ η τιμή του, η οποία ποικίλει ανάλογα με τη διαβάθμισή του στο ενδομυικό λίπος και φτάνει τα 500 ευρώ το κιλό.