- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ζημιές το Σαββατοκύριακο στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ μετά από διάρρηξη εξωτερικής πόρτας.
Αντιμέτωποι με την εικόνα πυροσβεστήρων αδειασμένων στο δάπεδο, συνθημάτων γραμμένων στους τοίχους και υπολειμμάτων από χρήση ναρκωτικών ήλθαν το πρωί καθηγητές και υπάλληλοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
«Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή κάποιοι διέρρηξαν μια εξωτερική πόρτα της Πολυτεχνικής Σχολής και έκαναν πολλές ζημιές, που δεν έχουν εκτιμηθεί πλήρως ακόμη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, εκφράζοντας προβληματισμό για το ότι έχουν αυξηθεί τέτοια περιστατικά και σημειώνοντας ότι για την αποκατάσταση των ζημιών «θα πληρώσει -και πάλι- ο Έλληνας φορολογούμενος».
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για πυρασφάλεια, σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όταν συμβαίνουν τέτοιοι βανδαλισμοί», εξήγησε, αναφερόμενος στο -για πολλοστή φορά- άδειασμα πυροσβεστήρων, προσθέτοντας ότι «ταλαιπωρήθηκαν και πάλι τα μέλη των συνεργείων καθαριότητας, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, για να μπορούν να είναι οι χώροι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων».
Σχετικά με το περιεχόμενο των συνθημάτων που ανέγραψαν οι εισβολείς στους τοίχους ο κοσμήτορας παρατήρησε ότι «στόχο είχαν να εμποδίσουν τη φύλαξη της Σχολής και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, αδιαφορώντας για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και την περιουσία του ελληνικού λαού και διευκολύνοντας τη χρήση ναρκωτικών - βρέθηκαν υπολείμματα χρήσης σε κάποια σημεία».
Ο κ. Κατσιφαράκης διευκρίνισε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε χώρους της Σχολής -και με την υποστήριξή της- δύο εκδηλώσεις με συμμετοχή φοιτητών, οι οποίες τελείωσαν γύρω στις 10 το βράδυ, εκτιμώντας ότι «οι δράστες, ακόμη και αν είναι φοιτητές, έχουν μικρή σχέση με την Πολυτεχνική Σχολή» και «σε κάθε περίπτωση, έχουν απέναντί τους, εκτός από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τη συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής κοινότητας».