Ελλαδα

Κουφοντίνας: Τις επόμενες μέρες το βούλευμα για την 7η άδεια

Ο εισαγγελέας της φυλακής εξέφρασε τη θέση ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας / © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε σήμερα το θέμα της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα

Στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε σήμερα το θέμα της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που θα κρίνει εάν θα του χορηγηθεί ή όχι η άδεια.

Σημειώνεται, ότι η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν χορηγήθηκε καθώς η διευθύντρια και η κοινωνική λειτουργός της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης της άδειας, ενώ αντίθετα ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Φυλακής μειοψήφησε, με αποτέλεσμα το ζήτημα να οδηγηθεί προς επίλυση στο Πρωτοδικείο του Βόλου.

Ο εισαγγελέας της φυλακής εξέφρασε τη θέση ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων από τη χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος τη φράση που έχει πει, ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων».

Όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, κατάθεσε σήμερα στο δικαστήριο πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο αρχικά επισημαίνει ότι και στις 6 άδειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα, έχει κάνει ορθή χρήση αυτών. Παράλληλα, αναφέρει ότι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου «τρεις φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας.

Ακόμη, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, «τηρηθήκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος αναφέρεται:

«Ο μειοψηφήσας εισαγγελικός λειτουργός είχε συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο σε αντίστοιχο αίτημά του, ο οποίος έλαβε ως εξ αυτού την αιτηθείσα άδεια και καμία αμφισβήτηση δεν υπήρξε και δεν υπάρχει για την κατά τους όρους που τέθηκαν χρήση της άδειας εκείνης (και κάθε άλλης προηγούμενης άλλωστε)» και συνεχίζει: «Ο νόμος δεν εξαρτά παντάπασι τη χορήγηση της άδειας από το είδος των ποινικών κατηγοριών για τις οποίες καταδικάστηκε ο κρατούμενος, ενώ η βαρύτητα της υπόθεσης λαμβάνεται υπόψη στο νόμο με την διάταξη που ορίζει τα ελάχιστα όρια πραγματικής έκτισης ποινής για την θεμελίωση του δικαιώματος στην άδεια».

Ο κρατούμενος, αναφέρεται ακόμη στο υπόμνημα «έχει το δικαίωμα να έχει τις πολιτικές, ιστορικές και ιδεολογικές του απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, όπως τις έχει εκφράσει και κατά τα Συμβούλια, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη καλλίτερη και δικαιότερη κοινωνία, αλλά η πορεία προς αυτήν είναι θέμα της ιστορίας και αυτό δεν έχει στοιχεία αντικοινωνικότητας» συνεχίζει:

«Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, τόσο ως προς το δικαίωμα της εξωτερίκευσης όσο και ως προς το δικαίωμα της μη εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.