- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το μήνυμα που διαδόθηκε στον προσφυγικό πληθυσμό της Ελλάδας οδηγώντας πρόσφυγες και μετανάστες να θελήσουν να φθάσουν στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1.
Με τον τίτλο «Το καραβάνι της ελπίδας» το μήνυμα καλούσε τους πρόσφυγες να διαδώσουν από στόμα σε στόμα ότι στις 5 Απριλίου του 2019, στις 12:00 το μεσημέρι, η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της.
«Δεν θα περιμένουμε κανέναν...Επειδή κάποιοι μπορεί να μην έχετε τα πιστοποιητικά να γνωρίζετε ότι κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν.. Είμαστε σε επικοινωνία με ανθρωπιστικές οργανώσεις οι οποίες πρότειναν να μαζευτούμε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα μας βοηθήσουν. Θα σας ενημερώσουμε για το σημείο συγκέντρωσης 24 ώρες πριν από το ξεκίνημα», ανέφερε το μήνυμα που παρουσιάζει ο ANT1.
Σύμφωνα με τον Σλίπι Αϊμάν, μέλος της συριακής κοινότητας, οι συγγραφείς του μηνύματος υποστήριζαν επίσης ότι η Γερμανία θα δεχόταν πρόσφυγες.
Οι ελληνικές αρχές και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι κρύβονται πίσω από το κάλεσμα, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ανθρωπιστικές οργανώσεις δήλωσαν ότι εδώ και δύο μήνες άκουγαν για ένα μήνυμα που έφτανε από κινητό σε κινητό σε προσφυγικούς καταυλισμούς και δομές.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΜΚΟ «Μετάδραση» κάνει λόγο για «εκμετάλλευση της απελπισίας των προσφύγων», ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφέρει ότι θεωρεί πιθανό πίσω από το μήνυμα να κρύβονται διακινητές ανθρώπων.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι το ψεύτικο κάλεσμα έχει διαδοθεί και στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει ξεκινήσει από εκεί. Λόγω του ψεύτικου καλέσματος οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει στην Αδριανούπολη τα τελευταία δύο 24ωρα περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι, όπως εξήγησαν, ήθελαν να φτάσουν στην Ειδομένη στις 5 Απριλίου ώστε από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.