- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μετά από επτά χρόνια, τέσσερις αξιωματικοί της 3ης ΕΜΑΚ που κατηγορούνταν για την πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βάρος ενός 43χρονου, σήμερα, πυροσβέστη από τη Μυτιλήνη, απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.
Ο 35 χρόνος τότε πυροσβέστης που συμμετείχε σε άσκηση που είχε διοργανώσει η 3η ΕΜΑΚ σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Π.Υ, όπως τόνισε η δικηγόρος του, Παναγιώτα Παντελεάκη, υπέστη δηλητηρίαση, από κακή συντήρηση αναπνευστικών συσκευών και προσεβλήθη από στεφανιαία νόσο, μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, αναπνευστικά προβλήματα και λευχαιμία.
«Το δικαστήριο δεν αναίρεσε τη σχέση που έχει ο εγκαλών με το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο και ό,τι άλλο έπαθε, απλά έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν την άμεση ευθύνη για το ό,τι συνέβη σε αυτόν.
Η ευθύνη ξεκινάει από πολύ υψηλότερα, από το αρχηγείο το οποίο υποχρηματοδοτεί τις υπηρεσίες, δεν εκπαίδευε, τουλάχιστον μέχρι τότε, άτομα για να μπορέσουν να τις συντηρήσουν, δεν τηρούσε τις προδιαγραφές που έπρεπε να τηρούνται, με αποτέλεσμα όταν συνέβη ό,τι του συνέβη από τις 1850 αναπνευστικές συσκευές που κυκλοφορούσαν σε όλες τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής οι 820 να κριθούν ακατάλληλες» διευκρίνισε η κ. Παντελεάκη.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους τέσσερις αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και τον νυν διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ, απόφαση που άκουσαν με ικανοποίηση οι αξιωματικοί και οι συνήγοροι τους.
«Σήμερα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει αιτιώδης σύνδεσμος ανάμεσα σε καμιά πράξη ή παράλειψή τους και για το αποτέλεσμα που επήλθε. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε νομική βάση προκειμένου να στοιχειοθετήσει κάποια ευθύνη, τουλάχιστον του δικού μου εντολέα, του διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ» εξήγησε ο δικηγόρος Νίκος Σκουλάς.
H συνήγορος υπεράσπισης Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε δε ότι «Η έλλειψη οποιασδήποτε βασιμότητας της κατηγορίας επιβεβαιώθηκε και αναδείχθηκε από τη διαδικασία. Η αθώωση θεωρώ ότι για το δικαστήριο ήταν μονόδρομος. Ήταν πραγματικά μια διαδικασία που ανυψώνει τον νομικό μας πολιτισμό».
Ο τότε διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ και σήμερα διοικητής Π.Υ Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που ήταν εκ των κατηγορουμένων είπε ότι η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της. «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που επί 7 χρόνια περάσαμε αυτή την ταλαιπωρία και βγήκαμε τελικά όπως μας άξιζε, νικητές. Να ευχηθώ και στον άνθρωπο που πέρασε ταλαιπωρία με την υγεία του να έχει υγεία και να είναι δυνατός και να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του όπως εμείς».