- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την ολοκλήρωση της καταγραφής και της παρακολούθησης κάλυψης/χρήσεων γης στη χώρα, ανακοίνωσε ο φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) για την καταγραφή και διαχρονική παρακολούθηση των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο φορέας, μέσω της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών και Χαρτογράφησης Φυσικού Περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε το έργο συνολικού προϋπολογισμού 234.209 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε στο σύνολό του απευθείας από τον ΕΟΠ.
Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Copernicus Land Monitoring Services 2017-2021» και αφορά:
• την επικαιροποίηση του χάρτη των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης για το 2012
• την καταγραφή των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης κατά τo έτος 2018 και των μεταβολών αυτών από το 2012
• τον έλεγχο και την επιβεβαίωση, ως προς την ορθότητά τους, πέντε επιπέδων πληροφορίας (δόμησης, πυκνότητας δασών, διάκρισης πλατύφυλλων/ κωνοφόρων, λιβαδιών, υγρασίας και υδάτων) και τον εμπλουτισμό με πρόσθετες πληροφορίες για τις χρήσεις γης του πολεοδομικού ιστού εννέα πόλεων της Ελλάδος.
Πλέον, η Ελλάδα διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τέτοιου είδους γεωγραφικά δεδομένα και πληροφορίες, που αποτελούν πολύτιμη πηγή για τη διαχρονική κατάσταση των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης στην Ελλάδα και την υποστήριξη πολιτικών και προγραμμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον χωροταξικό σχεδιασμό, τα δάση, την προστασία της φύσης και την κλιματική αλλαγή.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή Αναφορά για το Περιβάλλον το 2021 και στον πανευρωπαϊκό χάρτη του ΕΟΠ για το σύνολο των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» διαθέτει, μέσω του ιστοτόπου του (https://www.ktimatologio.gr), δωρεάν και χωρίς περιορισμούς σε κάθε ενδιαφερόμενο, γεωχωρικά δεδομένα του έργου.