Ελλαδα

Ένοχος ο γιατρός που καθήλωσε τη Μαρίζα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό για το ιατρικό λάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρίζα Γουργολίτσα
Μαρίζα Γουργολίτσα / © presspublica.gr

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος δικαζόταν για την πράξη της «σωματικής βλάβης από αμέλεια» σε βάρος φοιτήτριας η οποία παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 2011.  

Πρόκειται για τη Μαρίζα Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, η οποία εκείνη την περίοδο ζούσε μόνιμα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν φοιτήτρια του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.   Η νεαρή φοιτήτρια είχε μεταβεί τότε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με έντονους πόνους στην πλάτη και το στήθος. Ο καταδικασθείς γιατρός φέρεται να επέδειξε αμέλεια στο εξεταζόμενο περιστατικό, με αποτέλεσμα η υγεία της φοιτήτριας να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.  

Ο γιατρός δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι μικρότερη –κατά έξι μήνες- από αυτή που του είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2018 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (ποινή φυλάκισης 2 ετών).  

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο. Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα στον γιατρό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.  

Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Νίκος Διαλυνάς μετέφερε τα λεγόμενα της Μαρίζας στην κατάθεσή της. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Μαρίζας Γουργολίτσα, «όλη αυτή η περιπέτεια που έζησε η ανάπηρη πλέον κοπέλα συνοψίζεται σε μια φράση που είπε η ίδια στην κατάθεσή της: "Δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα μείνω ανάπηρη". Αυτό νομίζω τα λέει όλα...».   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.