- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Καταιγισμός καταγγελιών στο Facebook για φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη.
Μετά τον τραγικό θάνατο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Έλληνα φωτογράφου, φίλοι και θαυμαστές του έργου του ανέβασαν στην μνήμη του φωτογραφίες από την δουλειά του.
Ανάμεσα σε αυτές και μία εικόνα από τη Σομαλία του 1992. Ωστόσο, ο αλγόριθμος του Facebook θεωρεί ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι «η δημοσίευση που παραβιάζει τους 'Ορους της κοινότητας για το γυμνό ή τη σεξουαλική δραστηριότητα».
Χαρακτηριστικά ένας χρήστης αναφέρει:
«Aπίστευτο κι όμως αληθινό! Το fb κατεβάζει αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη από τους τοίχους διαδικτυακών φίλων που την ανέβασαν με το αιτιολογικό ότι "η δημοσίευση παραβιάζει τους 'Ορους της κοινότητας για το γυμνό ή τη σεξουαλική δραστηριότητα"!
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Γιάννη και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters με τη λεζάντα: "Σομαλία, 14 Δεκεμβρίου 1992 μια γυναίκα δίνει λίγο νερό σε ένα παιδί σκελετωμένο από την ασιτία κοντά σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Μπαϊντόα"
Πέρυσι, στις 8 Μαρτίου Γιάννης Μπεχράκης ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στον τοίχο του στο fb ως φόρο τιμής στην ημέρα της γυναίκας, γράφοντας "Somalia 1992, mother and child Reuters/Yannis Behrakis.
Eιλικρινά, έχω θυμώσει πάρα πολύ με αυτό που συμβαίνει».
Ο ίδιος χρήστης, μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα. «Θα ανεβάζουμε τη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, μέχρι οι ανόητοι διαχειριστές του FB καταλάβουν ότι ο αλγόριθμός τους είναι πιο ανόητος και από τους ίδιους. Σας παρακαλώ για καταιγισμό κοινοποιήσεων της φωτογραφίας» έγραψε χαρακτηριστικά.
Ανάλογες οι αντιδράσεις και άλλων χρηστών που «καταγγέλλουν» το Facebook για την ίδια φωτογραφία.