- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
SOS εκπαιδευτικών στη Μαγνησία για τους υποσιτισμένους μαθητές
Ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![© ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR © ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/02/16/20317766.jpg)
Αγωνιώδης είναι η παρέμβαση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας για τους υποσιτισμένους μαθητές.
Ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς τα υποσιτισμένα παιδιά έχουν αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα τόσο στις σχολικές τους επιδόσεις , όσο και στον ψυχισμό τους.
Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, απέστειλε υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας, εκθέτοντας την κατάσταση και ζητώντας να ληφθούν μέτρα όπως η καταγραφή των μαθητών αυτών σε πρώτη φάση και η επιδότηση τους σε δεύτερη.
Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί πρόκειται για σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα, που μέχρι στιγμής καλύπτεται αποσπασματικά από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που σιτίζει καθημερινά 241 μαθητές και από ιδιώτες που βοηθούν κατά περίπτωση.
Αποτέλεσμα είναι πολλά παιδιά να μην μπορούν καν να μεταβούν στο σχολείο τους, καθώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λιγοστά έξοδα μεταφοράς τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά σχολεία έως 21 Φεβρουαρίου
Προ των πυλών η Τσικνοπέμπτη
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Παραμένει το σενάριο ενός τεκτονικού σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ
Καλούνται εκ νέου για κατάθεση
Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες
«Οι κρίσεις αυτού του είδους αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών επιπτώσεων»
Σταθερή αξία η Πάτρα - Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών
Μειώνεται η συχνότητα της σεισμικής δραστηριότητας
Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες
Ο δεύτερος που καταγράφεται σήμερα στην ίδια περιοχή
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ
Λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού
Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.